Cum poate acupunctura usura stresul?

Oamenii sunt din ce in ce mai ocupati pentru a-si pastra o stare de echilibru. Sunt prea multe termene limita, prea multe petreceri, prea multe lucruri noi care se petrec in jur. Frustrarile de la locul de munca, informatia imensa la care trebuie sa faci fata, asteptarile mari ale vietii care nu se mai termina, insecuritatea din spatele mintii, sunt doar cateva dintre sursele stresului.

Oboseala, motivatia slaba, tulburarile de somn si iritabilitatea par a fi un status comun pentru omul modern. Mai mult, cefaleea constanta sau tendinta la raceli frecvente, hiperaciditatea, insomnia apar adesea atunci cand stresul este persistent.

In medicina chineza, corpul este un recipient in care sunt aruncate toate emotiile negative si stresul ca intr-un “cos de gunoi”. In functie de “marimea” acestui recipient, o anumita persoana poate umple acest recipient intr-o saptamana, in timp ce alta persoana poate avea nevoie de cinci ani pentru a atinge capacitatea maxima de “umplere”. Pana atunci, orice stres sau emotie se va revarsa asupra intregului “recipient”; rezultand o alterare a linistii interioare: furie, frustrare, iritare pentru tot restul zilei.

Acupunctura actioneaza ca si cum ar produce multiple “gauri” in recipientul continator al stresului pentru eliberarea sa. Acupunctura calmeaza emotiile negative si reface energia corpului pentru cresterea calitatii vietii si a starii de sanatate.

Pentru mentinerea acestei eliberari de stres, este necesara “reciclarea” recipientului in mod regulat. Se recomanda o sedinta pe luna pentru intretinere dupa efectuarea tratamentului initial.