Dor acele?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari adresate in acupunctura. Multi au fobie de ace, datorita memoriilor din copilarie legate de injectii dureroase.

Raspunsul la aceasta intrebare este NU, sau rar, dor acele. Multi dintre cei care au incercat acupunctura vor fi de acord, cu toate ca nu isi pot explica asta.

O simpla caracteristica fizica, varful acului, explica totul. Comparandu-l cu acul normal de injectie va fi mai usor de inteles. Acul de injectie are aspectul unui tub gol cu o margine ascutita la varf. Acesta taie pielea si tesuturile moi si creste astfel posibilitatea durerii si sangerarii la introducere. Acul de acupunctura este un tub solid de grosimea unui fir de par cu un varf punctiform . Este impins prin piele si tesuturile moi printr-o cavitate/spatiu gol care este punctul de acupunctura. In plus, medicul acupunctor primeste abilitatile necesare prin invatare de a insera acele cat mai repede posibil. Actul de introducere a acului se termina intr-o fractiune de secunda. De aceea, acupunctura cauzeaza rar durere si sangerare.

Sensibilitatea punctelor poate sa fie determinate doar de dezechilibrul energetic al punctului, nu de introducerea propriu zisa a acului.