Acupunctura cosmetica

Poti citi si urmatoarele articole utile, studii de caz:

1. http://www.acupunctura-provital.ro/studii-de-caz/studiu-de-caz-acupunctura-cosmetica

2. http://www.acupunctura-provital.ro/studii-de-caz/studiu-de-caz-acupunctura-cosmetica-faciala

 

Acupunctura de reintinerire faciala Mei Rong este destinata persoanelor care doresc sa-si mentina tenul tanar, tonic, cu piele fina, riduri putine si fine, astfel incat trecerea anilor sa nu se cunoasca pe chipul lor.

In ceea ce priveste mentinerea tineretii tenului avem la dispozitie atat metode chirurgicale, cat si nonchirurgicale. Dintre cele invazive putem aminti chirurgia estetica faciala (in special pentru ridurile adanci), injectiile cu neurotoxine de natura proteica sau alte substante ce au rolul de a indeparta ridurile. In practica nechirurgicala de intretinere a frumusetii si reducere a ridurilor sunt incluse mai multe aspecte (masti cosmetice, in general cu rol de preventie si intretinere, masajul facial, gimnastica faciala si acupunctura cosmetica, care are si rol curativ), fie de mod de viata si alimentatie. O alimentatie saraca in vitamine imbatraneste si acest fapt se observa inclusiv la nivelul tenului.

Sanatatea si frumusetea tenului nu se intretine doar prin ingrijirea locala. Un rol important il are  si ingrijirea sistemica, mai exact a intregului organism. Tenul reflecta starea de sanatate a intregului organism, la nivelul sau adunandu-se sau plecand cea mai mare parte a meridianelor energetice. Astfel, culoarea si aspectul fetei si al decolteului sunt date de starea de sanatate sau de boala a organelor interne.  

acupunctura-cosmeticaOdata cu trecerea anilor pot sa apara ridurile de expresie, insa multe persoane prezinta o imbatranire prematura (riduri superficiale si profunde ,cearcane pronuntate in jurul ochilor, pungi sub ochi, pielea fetei cazuta ,barbie dubla, riduri pronuntate in jurul gatului, la nivelul decolteului), procesele de senescenta fiind accelerate de modul de viata, de multele nopti nedormite, de fumat, de alimentatia incorecta si carentele nutritionale, de stres, de diferite patologii aflate in stadiul functional sau organic si am putea motiva in continuare printr-o lunga lista de cauze.

Aici intervine avantajul deosebit al acupuncturii cosmetice: aceasta nu trateaza doar problemele tenului, ci ale intregului organism, acestea din urma reflectandu-se asadar si la nivelul fetei si al decolteului. Pentru ca multe meridiane energetice converg sau diverg de la nivelul fetei, acupunctura la acest nivel leaga multe alte functii ale organismului.

Ce este acupunctura cosmetica?

Acupunctura cosmetica este folosita de sute de ani in medicina traditionala chinezeasca. Aceasta reprezinta o metoda estetica nechirurgicala destinata in special persoanelor care doresc sa mentina un ten tanar, tonic, cu piele fina, riduri putine si fine, astfel incat trecerea anilor sa nu se cunoasca pe chipul lor.  Acupunctura cosmetica reprezinta o buna alternativa tratamentelor cosmetice sau chirugicale estetice, fiind neinvaziva si folosind energiile proprii organismului care se bazeaza pe ameliorarea proceselor de imbatranire, atat a tenului cat si al intregului organism.

Acupunctura de reintinerire faciala Mei Rong  sustine imbunatatiri sistemice de sanatate la fel de benefice atat pentru femei cat si barbati de toate varstele.

Frumusete si Sanatate din interior spre exterior: de mii de ani, chinezii au cunoscut faptul ca pielea si fata reflecta starea generala de sanatate a organismului. Sanatatea in interiorul organismului se concretizeaza in vitalitate, iar in exterior ca frumusete fara varsta. Chinezii au o vorba: "Unde circula energia, circula si sangele". Astfel, chiar si pentru cei nefamiliarizati cu principiile de medicina chineza, este cunoscut faptul ca o circulatie sanguina buna ajuta corpul sa arate si sa se simta mai bine. De fapt asta face acupunctura si in mod special cea de intinerire faciala: imbunatateste si regleaza circulatia si repartizeaza energia, prin intermediul circulatiei, in mod optim, la toate nivelurile organsimului.

90% rezultate pozitive intr-o singura sesiune: Jurnalul International de Acupunctura Clinica a raportat ca printre 300 de cazuri tratate in China, cu acupunctura cosmetica faciala, 90% au efecte vizibile chiar si numai dupa o sedinta de tratament (un ciclu complet este de 10-12 sedinte pe o durata de pana la 3 luni). Efecte incluse: imbunatatirea texturii pielii si de culoare, elasticitate crescuta, reducerea ridurilor si intinerire in general, care nu se limiteaza doar la fata.

Beneficiile acestui tip de lifting sunt evidente:

 • este nedureros si neinvaziv
 • celulele epiteliale si structura pielii sunt regenerate prin activarea resurselor proprii de vindecare ale organismului
 • prin activarea anumitor puncte de acupunctura se trateaza si bolile interne care au produs dereglarile structurale de pe suprafata pielii, eliminandu-se astfel cauzele generatoare
 • procesul actioneaza atat la suprafata cat si in profunzimea pielii, astfel efectele obtinute sunt de lunga durata si nu este necesara repetarea tratamentului dupa perioade scurte de timp

Ce poate face Acupunctura Cosmetica ?

 • redefinirea pometilor
 • ridicarea obrajilor cazuti
 • stergerea ridurilor de incruntare (de expresie)
 • ridicarea pleoapelor cazute
 • tonifierea muschilor barbiei
 • cresterea producerii de colagen din piele
 • cresterea tonusului musculaturii faciale
 • cresterea elasticitatii pielii
 • reducerea ridurilor
 • curatarea sau reducerea petelor faciale
 • tratarea celulitei si vergeturilor
 • reintinerirea corpului
 • vindecarea acneei, tenului gras sau uscat
 • cresterea oxigenarea pielii
 • creste circulatia sangelui in piele
 • pielea devine mai delicata si mai fina

Acupunctura se practica numai cu ace sterile de unica folosinta si in conditii igienice deosebite de catre un medic specializat in acest domeniu.

Se pot adauga injectarile, pe parcursul a 3 sedinte,  de colagen homeopat si acid hialuronic homeopat, produse ale firmei Guna. Cei care aleg aceasta metoda terapeutica, se vor prezenta initial la o consultatie de specialitate, unde medicul acupunctor va decide dupa o explorare amanuntita a starii energetice a organismului (examen clinic complet, examenul pulsurilor, limbii, irisului, , aprecierea gradului de receptivitate la acupunctura), daca starea dumneavoastra poate fi tratata prin acupunctura.

Dupa aceasta consultatie se va stabili conduita terapeutica de urmat (cate sedinte, cate cicluri de tratament, ce masuri igieno-dietetice sunt necesare, etc.)

Acum serviciile de acupunctura faciala sunt accesibile ca pret, desi cu cativa ani in urma si le permiteau doar vedetele.