Despre Noi

Dr. Simina Codruta Vasiloiu

Experienta mea in Medicina Traditionala Chineza este una directa, personala si de o viata. Primul contact personal cu informatiile referitoare la fizica cuantica s-a produs inca din perioada liceului si s-a consolidat in timpul primilor ani de facultate, sub indrumarea unui mare terapeut in bioenergetica. Datorita acestei experiente si a studiilor efectuate ulterior, am adunat un volum important de cunostinte teoretice si practice, pe care doresc sa le folosesc pentru alinarea suferintelor pacientilor.

In paralel am studiat medicina clasica, iar in anul 1999 am absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, urmand apoi specializarea in pediatrie timp de 5 ani.

Cunostintele in domeniul Medicinei Traditionale Chineze le-am dobandit in cadrul Centrului National de Perfectionare a Medicilor, precum si la cursuri medicale si de practica terapeutica cu profesori din China, Franta, Ungaria, Germania, etc. Am incercat intotdeauna sa am cei mai buni profesori/maestri din domeniile in care m-am pregatit, si dupa aceea sa fiu demna de a ma fi numarat printre studentii lor. Marea majoritate sunt de talie mondiala, lectori sau profesori din strainatate.

Scopul meu este de a fi intr-o permanenta dezvoltare personala si profesionala si de a pune calitatea tratamentului si binele pacientului pe primul loc, tinand cont de faptul ca medicina nu este numai stiinta, ci reprezinta de fapt o arta, arta vindecarii. Aceasta vindecare in viziunea mea, urmeaza conceptele scolii de medicina energetica si traditionala, aceea de a trata sufletul, trupul si mintea integral, ca un tot.

Aceasta dorinta m-a dus spre infiintarea cabinetului de "Acupunctura Provital" - marca inregistrata OSIM cu numar de depozit M 2018 03860.

Denumirea acestuia mi-a fost inspirata de ideograma chineza a cuvintelor alaturate PRO VITAL, Zhì guān zhòngyào de qīn, care amintesc de componentele vitalitatii fiintei umane si respectiv de cele trei comori.

Aceste trei comori ale omului sunt trei forme de transformare a energiei, respectiv: Jing – esenta vietii, Qi – energia vitala si Shen – spiritul vietii.

Jing se refera la forma de bioenergie indispensabila tuturor fiintelor vii. Ea este esenta pura a organismelor vii si are un aspect mai dens de unda decat Qi, dar mai rarefiat decat lichidele sau sangele. Exista o esenta prenatala, mostenita, si una postnatala, dobandita. Jing creaza si sustine forma fizica. Este cea mai joasa forma de vibratie energetica a matricei energetice umane.

Qi este forma de  energie din care a fost creat intregul univers. Prin intermediul interactiunii si transformarii Qi yin si yang, sunt produse diferite tipuri de structuri si materie. Aceasta energie vitala cuprinde atat aspectele materiale cat si pe cele functionale ale organismului. Qi este forma intermediara intre Jing si Shen. Qi este energia vitala care mentine si Jing-ul organismului.

Shen este considerata a fi energia subtila a spiritului si psihicului care mentin Qi-ul corpului. Este cea mai inalta forma vibrationala din organismul uman.

Aceste trei materii energetice efectueaza cele mai importante functii ale corpului uman, fiind astfel considerate cele trei comori ale omului.