Poate acupunctura vindeca afectiunile coloanei vertebrale?

Numeroase studii clinice medicale au arătat că acupunctura poate ameliora durerile cronice de spate, precum și mobilitatea pacienților, adesea afectată de afecțiunea de bază.

Durere de spate

Acupunctura poate fi extrem de eficientă atât pentru durerile acute cât și cronice de la nivelul coloanei vertebrale. Uneori produce rezultate extraordinare dovedite pe baza cercetărilor clinice, chiar dacă există dezechilibre structurale severe ale coloanei vertebrale. Vechimea simptomelor pare a fi mai puțin relevantă în cazul durerilor de la nivelul coloanei decât în alte afecțiuni: multe cazuri „foarte” cronice să spunem, de mai bine de 20 de ani durată, sunt uneori rezolvate în cateva ședințe de acupunctură.

Este, totuși, important pentru medicul acupunctor să comunice cu pacientul și cu medicul reumatolog și/sau neurolog, în vederea utilizării corecte a acupuncturii și a excluderii altor patologii, cum ar fi malignitățile.

Durerea de spate poate fi cauzată de numeroase patologii, cele mai comune fiind:

  • tensionarea cronică ligamentară a coloanei vertebrale lombare (afectarea ligamentelor)
  • spondiloza (afectarea articulațiilor sinoviale ale vertebrelor)
  • osteoartrita spinală (afectarea vertebrelor)
  • prolapsul discului lombar (afectarea discului intervertebral)

Prolapsul discului lombar este una dintre cele mai frecvente cauze ale compresiunii nerv – radacina. Cele mai frecvente nivele la care se produce sunt L4/5 si L5/S1. Cea mai frecventa manifestare clinica in acest caz este durerea intensa  la nivelul spatelui, radiind de-a lungul oricarui membru. Este interesant de remarcat faptul ca localizarea durerii in sciatica urmeaza distributia meridianelor de acupunctura. Atat pentru cazurile acute, cat si pentru cazurile cronice, acupunctura poate duce la reabsorbtia nucleului herniat.

Acupunctura pentru durerile de spate presupune inserarea unor ace foarte subțiri la diferite adancimi in anumite puncte strategice de la nivelul corpului. Acupunctura este considerată ca sigură atunci când este practicată de personal medical calificat, așa cum puteți beneficia in cadrul centrului nostru medical. În plus, utilizăm materiale de cea mai bună calitate și din metale nobile, de argint si aur, respectând totodată cele mai stricte metode de asepsie și igienă.

Ca metodă inovatoare, asociem microinjecții în punctele de acupunctură și intervertebral, cu preparate homeopate de cea mai înaltă calitate, produse ale firmelor Guna și Heel, lideri de piață în acest domeniu. Aceste manopere nu implică durere sau disconfort și sunt practic lipsite de riscuri, fiind utilizate materiale de unică folosință.

Să fiți sănătoși!

Vă aștept cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital din Cluj-Napoca!

 

Ai nevoie de tratament?

Sună la

 0721238637