Poate acupunctura vindeca afectiunile coloanei vertebrale?

Numeroase studii clinice medicale au aratat ca acupunctura poate ameliora durerile cronice de spate, precum si mobilitatea pacientilor, adesea afectata de afectiunea de baza.

Acupunctura poate fi extrem de eficienta atat pentru durerile acute cat si cronice de la nivelul coloanei vertebrale. Uneori produce rezultate extraordinare dovedite pe baza cercetarilor clinice, chiar daca exista dezechilibre structurale severe ale coloanei vertebrale. Vechimea simptomelor pare a fi mai putin relevanta in cazul durerilor de la nivelul coloanei decat in alte afectiuni: multe cazuri „foarte” cronice sa spunem, de mai bine de 20 de ani durata, sunt uneori rezolvate in cateva sedinte de acupunctura.

Este, totusi, important pentru medicul acupunctor sa comunice cu pacientul si cu medicul reumatolog si/sau neurolog, in vederea utilizarii corecte a acupuncturii si a excluderii altor patologii, cum ar fi malignitatile.

Durerea de spate poate fi cauzata de numeroase patologii, cele mai comune fiind:

  • tensionarea cronica ligamentara a coloanei vertebrale lombare (afectarea ligamentelor)
  • spondiloza (afectarea articulatiilor sinoviale ale vertebrelor)
  • osteoartrita spinala (afectarea vertebrelor)
  • prolapsul discului lombar (afectarea discului intervertebral)

Prolapsul discului lombar este una dintre cele mai frecvente cauze ale compresiunii nerv – radacina. Cele mai frecvente nivele la care se produce sunt L4/5 si L5/S1. Cea mai frecventa manifestare clinica in acest caz este durerea intensa  la nivelul spatelui, radiind de-a lungul oricarui membru. Este interesant de remarcat faptul ca localizarea durerii in sciatica urmeaza distributia meridianelor de acupunctura. Atat pentru cazurile acute, cat si pentru cazurile cronice, acupunctura poate duce la reabsorbtia nucleului herniat.

Acupunctura pentru durerile de spate presupune inserarea unor ace foarte subtiri la diferite adancimi in anumite puncte strategice de la nivelul corpului. Acupunctura este considerata ca sigura atunci cand este practicata de catre personal medical calificat, asa cum puteti beneficia in cadrul centrului nostru. In plus, utilizam materiale de cea mai buna calitate si din metale nobile, de argint si aur, respectand totodata cele mai stricte metode de asepsie si igiena.

Ca metoda inovatoare, asociem microinjectii in punctele de acupunctura si intervertebral, cu preparate homeopate de inalta calitate, produse ale firmelor Guna si Heel, lideri de piata in acest domeniu. Aceste manopere nu implica durere sau disconfort si sunt practic lipsite de riscuri, fiind utilizate materiale de unica folosinta.