Mezoterapia apuncturala

Aceasta tehnica de tratament presupune injectarea in punctele de acupunctura a unei mici cantitati de substanta chimica de natura medicamentoasa.

Avantajul acestei tehnici este acela a unei remanente prelungite, astfel incat si intervalul dintre doua sedinte este mai mare. Injectarea poate fi facuta cu ace de seringa pentru injectarea intradermica sau cu ace specifice pentru mezoterapie, subtiri si nedureroase. Pentru punctele mai superficiale, acele vor fi mai scurte si mai fine, in timp ce pentru punctele mai profunde, acele vor fi mai lungi.

Intervalul dintre sedinte variaza intre 7 zile la inceputul tratamentului la 14 sau chiar mai multe zile, ulterior.

Mecanismul de actiune este de natura stimuloterapica chimica dar si bioelectrica.

Substantele chimice utilizate sunt extrem de variate.

In experienta personala, tratamentele pe care le aplic utilizeaza produse de tip homeopat pentru injectare mezodermala in punctele de acupunctura.

Homeomezoterapia este o metoda de tratament care imbina tehnica mezoterapiei cu homeopatia si acupunctura. Aceasta consta in injectarea unor doze mici de remedii homeopate in anumite puncte de acupunctura, periarticular sau in punctele dureroase.

Remediile homeopate utilizate au in compozitie, pe langa remediile folosite in acupunctura clasica si extracte de tesuturi, hormoni, neuropeptide, neurotransmitatori, factori de crestere, citokine, interleukine care stimuleaza functionarea sistemului imunitar al pacientului.

Homeomezoterapia este, de asemenea, utilizata cu succes si in tratamentele estetice, pentru combaterea celulitei, ridurilor, eliminarea adipozitatii locale, etc.