Feng Shui

Arta Feng Shui (în chineză Feng 風 înseamnă „vânt” și Shui 水 înseamnă „apă”) a fost inițial cunoscută sub numele de „Kan Yu” (arta de a observa forțele Cerului și ale Pământului) și face parte din Cinci Arte Chinezești , fiind folosită pentru a analiza și a beneficia de energiile naturale (Qi 氣) ale lumii vii din jurul nostru. Cu profunde rădăcini în cultura țărilor asiatice, reprezintă un reper în istoria Chinei, această artă datând încă din timpul primului împărat al Imperiului Chinez.

 

În mod concret, Feng Shui analizează fizionomia mediului exterior și a casei, având ca scop reechilibrarea fluxurilor de energie și atingerea armoniei locurilor în care se află și trăiesc oamenii.

Termenul „Feng Shui” a fost folosit oficial doar de la sfârșitul dinastiei Qing. Dovezi istorice atestă faptul că timp de 2000 de ani a suferit modificări, transformări importante și perfecționări semnificative, devenind astfel ceea ce în zilele noastre este cunoscut de practicanții actuali drept Feng Shui tradițional.

Feng Shui este parte componentă a analizei fizionomiei mediului înconjurător, acesta fiind reprezentat de sisteme de formule și calcule care permit practicanților să evalueze atât potențialul cât și rezultatele acțiunilor unei persoane care locuiește sau muncește într-un anumită locație.

Feng Shui studiază și folosește forțele invizibile care ne guvernează și ne afectează pe toți, iar energia cunoscută sub numele de Qi este forța invizibilă care reprezintă liantul întregului univers și al tuturor lucrurile care există laolaltă.