Abordarea holistica individuala a pacientului în cadrul cabinetului Acupunctura Provital prin prisma artelor metafizice chineze

Primirea pacientului cuprinde introducerea acestuia prin etapele de analiza ale artelor metafizice chineze, conducându-l cu drag pe drumul vindecării sale, prin tratament, dar și prin autocunoașterea și optimizarea potențialului propriu.

Prezentarea la cabinet se face prin intermediul unei programări prealabile. De obicei, aceasta este telefonică și/sau, prin e-mail.

Prima întâlnire se adresează discuției cu pacientul, în vederea stabilirii problemelor medicale prezentate. Evaluarea este de asemenea și emoțională, constituțională, vizând și încadrarea predispozițiilor organismului pentru dezechilibre funcționale.

De regulă, pacientul relatează simptomele pentru care se adresează cabinetului medical. Discuția este apoi ghidată de către medic, pentru a cuprinde întreg organismul și a evalua global starea acestuia de sănătate.

Această etapă poartă denumirea de anamneză și este completată prin înmânarea unei fișe medicale pacientului, pe care acesta o va completa la domiciliu. Această fișă reia problemele de sănătate discutate, dar într-o formă compactă și mai detaliată.

Pacientul este apoi condus în sala de tratament și este supus unui examen medical complet, insistându-se asupra principalei probleme pentru care el se adresează medicului, dar evaluând și starea tuturor organelor interne și ale sistemelor. Examenul medical clasic este completat prin 2 metode de diagnostic foarte valoroase, specifice medicinei tradiționale chineze, și anume examenul pulsului și examenul limbii. Ambele metode vizează o evaluare de mare acuratețe și finețe a stării organismului per ansamblu, reprezentând de asemenea o metodă de diagnostic precoce, inclusiv în stadii preclinice.

După stabilirea diagnosticului medical din punctul de vedere al medicinei chineze, se evaluează frecvența și durata de tratament, care de obicei este de 3 ședințe/ săptămână. În general, se efectuează o serie de 10 ședințe, cu reevaluare clinică ulterioară, după ultima ședință de acupunctură. De la caz la caz, tratamentul de acupunctură poate continua imediat, cu o nouă serie de 10 ședințe, în vederea recuperării complete a pacientului sau, după caz, la interval de 6 luni sau un an, pacientul este rechemat în serviciul nostru pentru o nouă serie de 10 ședințe, în vederea păstrării stării sale de sănătate. Pacienții cu boli cronice pot urma tratamente prelungite de acupunctură, cu o frecvență de 1 ședință/ săptămână sau 1 ședință/ 2 săptămâni sau lunar, după caz, astfel încât să se asigure o stare de sănătate optimă.

În afara tratamentului de acupunctură sistemică și auriculoterapie, pacienții pot beneficia de efectele deosebite ale fitoterapiei chineze. Cabinetul nostru se află în colaborare cu una dintre cele mai respectate și renumite fabrici din China, aparținând unei familii de doctori cu tradiție în fitoterapia chineză.

De asemenea, în vederea optimizării pe termen lung a stării de sănătate, recomandăm includerea consultanței Feng Shui (optimizarea energetica a locuinței, biroului, mediului de muncă, etc), BaZi (analiza celor patru stâlpi ai destinului) și Zi Wei Dou Shu (astrologia stelelor purpurii), care oferă o cartografiere completă a stării de sănătate, dar și a evoluției acesteia pe cicluri de 10 ani, anuali, sau lunari.

Și nu în ultimul rând, să amintim că o bună stare de sănătate presupune, pe lângă sănătate fizică și psihică, o profilaxie adecvată, în funcție de darurile genetice ale fiecăruia. Însă, pentru a utiliza potențialul tău, trebuie mai întâi să te cunoști, atât în punctele tale cele mai tari, cât și în punctele tale cele mai slabe. Și, prin extindere, pentru o bună formă fizică și mentală, este adesea necesară o stare de bine relațional, în cadrul familiei, dar și cu prietenii și colegii, precum și o stare de prosperitate. Această citire a cărții propriei tale vieți, această decodificare a destinului, tot acest potențial enorm care îl are fiecare om, pot fi aflate și aplicate în fiecare sector al vieții – sănătate, carieră, relații, etc, prin intermediul artelor metafizice chineze.

Voi încheia, astfel, sumarizând cele 5 arte metafizice chineze pe care, în bună parte, le regăsiți aplicate pe fiecare pacient în cadrul cabinetului Acupunctura Provital: arta muntelui (nutriție, Tai Chi, Qi Gong, masaj), arta divinației, arta medicală (acupunctură, fitoterapie, moxibustie, medicină tradițională chineză per ansamblu), arta decodificării destinului (BaZi, Zi Wei Dou Shu, Qi Men Dun Jia), arta fizionomiei (arta interpretării fizionomiei omului, Feng Shui).