Afectiunile coloanei vertebrale în timpul sezonului de iarna

afectiunile coloanei vertebrale 320 180

Este cunoscut faptul că 8 din 10 pacienți experimentează dureri la nivelul coloanei vertebrale, cu pondere foarte mare la nivel cervical și lombar.

De asemenea, este un simptom frecvent de adresare a pacienților la cabinetul de acupunctură, știut fiind faptul că acupunctura este opțiunea numărul unu de tratament conservator în acest fel de patologie.

Iarna, crescând expunerea la frig și umiditate, decompensările dureroase ale coloanei vertebrale sunt și mai frecvente.

De asemenea, persoanele cu afecțiuni ale rinichilor, manifeste clinic sau doar diagnosticate funcțional și energetic în cadrul examinării pulsului și limbii, sunt mai expuse la a face astfel de decompensări ale coloanei vertebrale.

În acest sens, găsirea unei soluții optime de tratament în această perioadă, pare singura cale viabilă în astfel de patologii.

Acupunctura și electroacupunctura, alături de fitoterapia chineză și moxibustie, asigură eliberarea simptomatică și emoțională, dar și tratamentul stărilor de bază, cum ar fi deficitele de Yin și Yang ale rinichilor, deficitul esenței renale, care printre altele poate contribui la producerea cifoscoliozei și hiperlordozei coloanei vertebrale, etc.

Printre mecanismele de acțiune ale acupuncturii, enumerăm:

  • -        Acțiunea în plan energetic, prin intermediul căilor de circulație denumite meridiane, accesibile prin punctele de acupunctură. Se utilizează atât puncte locale, la nivelul coloanei vertebrale cât și la distanță.
  • -        Răspândirea semnalelor electromagnetice, care determină eliberare de endorfine și activarea sistemului imun.
  • -        Acțiunea modulată în plan fizic, prin creșterea eliberării chimice de substanțe opioide care scad intensitatea durerii, eliberarea de către neurotransmițători și neurohormoni, etc.

Ce trebuie să faceți în cazul unei dureri acute și cronice a coloanei vertebrale, cu localizare la orice nivel?

  • -        Efectuați o programare la un consult inițial la cabinetul de acupunctură, aducând, dacă există, toate investigațiile și analizele medicale și de specialitate efectuate în ultimele 6 luni.
  • -        Începeți cât mai curând sesiunea inițială de zece ședințe de acupunctură, cu frecvența recomandată de către medicul acupunctor. De regulă, de trei ori pe săptămână însă ședințele pot fi și zilnice atunci când există complicații de tipul lombosciaticii care pot determina chiar și blocaje și imobilizări parțiale sau totale ale coloanei.
  • -        Profilaxia recurențelor, prin efectuarea de ședințe de întreținere a stării de sănătate, o dată pe săptămână, sau bilunar sau o dată pe lună, în funcție de starea clinică individuală.

Efectele acupuncturii sunt durabile, ele vizează atât ameliorarea simptomelor inițiale, cât și vindecarea patologiilor de bază.

 

 

Să fiți sănătoși!

 

Vă aștept cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital din Cluj-Napoca!

 

 

 

Ai nevoie de tratament?

Sună la

 0721238637