Cefaleea si migrena sub vizorul acupuncturii si al medicinei traditionale chineze

 

femeie cu durere de cap

Am ales să împărtășesc astăzi cu voi posibilitățile de tratament ale cefaleei, respectiv migrenei.

Fiind o patologie des întâlnită în rândul populației, dar și în cadrul cabinetului Acupunctură Provital, am considerat oportună tratarea acestui subiect medical, odată cu venirea primăverii și a posibilelor accentuări ale cefaleei.

Cefaleea este o durere apărută la nivelul capului, iar migrena prezintă o intensitate dureroasă mai mare și mai prelungită, asociind de asemenea, uneori, și manifestări de tip aură sau greață, vărsături, etc.

Din practica medicală a cabinetului de acupunctură, am observat o cazuistică numeroasă de astfel de probleme de sănătate.

În contextul actual cotidian, frecvența durerilor de cap este în continuă creștere. De asemenea, rezistența la tratament medicamentos al acestor cazuri este în continuă creștere.

Acupunctura este eficientă în tratamentul crizelor dureroase, în prevenirea apariției acestora, precum și în tratarea cauzelor subtile interne, funcționale sau organice, care stau la baza apariției acestora.

Pacientul este invitat la prima consultație să prezinte istoricul bolii sale, fiind apoi consultat și încadrat diagnostic pe principiile medicinei tradiționale chineze.

De regulă, se începe prima serie de tratament de 10 ședințe, care își propune să diminueze/sisteze puseele dureroase și manifestările asociate și să reducă frecvența de apariție ale acestor manifestări.

Punctele de acupunctură incluse în tratament sunt alese în raport cu diagnosticul efectuat, fiind în general dispuse ca localizare la nivelul întregului corp. Acele utilizate sunt de unică folosință, de cea mai bună calitate, din argint siliconat, fiind atraumatice și inducând doar o minimă sensibilitate la înțepare.

În același timp cu efectuarea tratamentului simptomatic, se vor trata cauzele ce au condus la apariției cefaleei. De exemplu, o disfuncție colecistită sau un sindrom dureros premenstrual cu manifestare de cefalee își vor găsi remedierea sau vindecarea.

Medicina tradiționala chineză, pătrunde în profunzimea acestor diagnostice, căutând și mai mult la nivel de organ să clasifice aceste patologii.

În paralel, se încearcă tratarea altor disfuncții clinice asociate.

Ulterior pacientul urmează tratament specific de profilaxie a reinstalării manifestărilor dureroase.

Se asociază, de la caz la caz, fitoterapie chineză.

Vă dorim o primăvară frumoasă și fără dureri de cap! :)

 

Vă aștept cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital!

 

Programări la telefon:

 0721238637

 

Cefaleea și migrena sub vizorul acupuncturii și al medicinei tradiționale chineze