Cresterea imunitara prin prisma acupuncturii

 

De multe ori, atât istoria cât și natura, ne oferă cele mai bune exemple în ceea ce privește adaptarea comportamentului la o situație dată.

În ultimul timp, atenția este atrasă în mod particular asupra faptului că omenirea se găsește în fața unei pandemii.

Orice îmbolnăvire presupune în primul rând o luptă între rezistența organismului și agresiunea la care este supus acesta. Cu cât agresiunea este mai puternică, cu atât scutul de apărare este necesar să fie mai puternic.

Pregătirea organismului pentru a face față oricărui proces patologic presupune cel puțin două aspecte: întărirea barierei naturale de apărare energetice, echilibrarea funcționarii organelor interne și armonizarea acestora, precum și, de la caz la caz, tratamentul patologiilor interne.

În acest scop, acupunctura se alătură altor măsuri profilactice și terapeutice și caută să ofere soluții optime pentru ca fiecare persoană să poată să devină un luptător eficient împotriva factorilor patogeni.

În afara conceptelor bine-cunoscute și precizate mai sus ca principii de apărare profilactice, acupunctura vorbește despre partea energetică a organismului uman, iar aceasta reprezintă de fapt prima linie de luptă a organismului.

Așa cum există în corpul uman o celulă de origine din care au luat naștere celelalte celule specializate din corpul uman, tot așa și energia poate căpăta diferite frecvențe de undă și diferite funcții în organismul uman. Pentru barieră de apărare împotriva agresiunilor externe, vorbim de Wei Qi sau Qi-ul de apărare.

Acesta ocupă spațiul dintre piele și mușchi, se găsește în afara meridianelor energetice și se amestecă cu sudoarea, influențând astfel închiderea și deschiderea porilor de la nivelul tegumentului. Este într-o permanentă circulație, efectuând 50 de circuite pe parcursul zilei și circa 25 de circuite pe parcursul nopții. De asemenea, are rolul, indirect, de a nutri și mușchii striați.

Qi-ul de apărare își are rădăcina la nivelul rinichilor, de aceea o tonifiere a funcției renale aduce după sine o creștere a capacității de apărare împotriva agresiunilor. Emoția de frică scade funcționarea optimă a rinichilor și astfel, indirect, induce scăderea imunității și a capacității de apărare a organismului. Acupunctura se alătură astfel descoperirilor moderne ale științelor medicale, care corelează hiperstimularea sistemului nervos simpatic pe baze emoționale, cu apariția diferitelor patologii organice.

Parcurgeți, așadar, următoarele etape în vederea prevenirii infectării cu factori patogeni:

-       Asigurați-vă că respectați regimul de nutriție adecvat, evitând epuizarea organismului printr-o alimentație de tip fast-food, dezechilibrată caloric și calitativ - cu conținut crescut de zahăr rafinat, săracă în fructe și legume, asigurându-ne de respectarea toleranțelor digestive individuale.

-       Asigurați-vă un număr minim de 7-8 ore de somn sau mai mult, având ca barometru starea dumneavoastră la trezire, care trebuie să fie plină de energie și de chef de viață

-       Suplimentați-vă nutriția cu vitamina C și Zinc, în cantitatea propusă la nivelul cabinetului medical de acupunctură, în acord cu doza zilnică necesară recomandată și cu patologiile asociate

-       Evitați emoțiile negative dezechilibrate, practicați tehnici de respirație pentru echilibrare psiho-emoțională și meditația, rugăciunea, conexiunea spirituală, etc

-       Petreceți un timp având o activitate de relaxare sau practicând un hobby personal

-       Efectuați cel puțin o dată pe an verificarea periodică anuală de laborator

-       Prezentați-vă după o prealabilă programare la cabinetul Acupunctură Provital, unde se va evalua starea dumneavoastră generală de sănătate

-       Planificați ședințele de acupunctură în vederea întăririi sistemului imunitar, echilibrării psiho-emoționale și al tratamentului patologiilor asociate.

Spuneam la începutul articolului că exemplele cele mai bune ni le dă însăși natură. Iarna, supusă vântului, frigului, zăpezii, cu alte cuvinte factorilor agresori externi, atât natura, cât și animalele se izolează, hibernează sub stratul de nea sau în vizuinile din păduri.

De aceea, în fața acestor agresiuni virale, putem privi la exemplul dat de natură și să ne bucurăm de faptul că putem petrece mai mult timp în interiorul confortabil al caselor noastre sau călătorind mai puțin departe de casă.

Atitudinea noastră este primul pas către o viață mai bună. Prima măsură terapeutică este în mod necesar o gândire pozitivă, căci nu uitați, frica scade energia renală și în consecință bulversează sistemul imunitar.

În încheiere, motto-ul primăverii pentru Acupunctură Provital este: zâmbetul dătător de viață...

 

Să fiți sănătoși!

 

Vă așteptăm cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital din Cluj-Napoca!

 

 Ai nevoie de tratament?

 

 

Sună la

 0721238637

 

NOTĂ IMPORTANTĂ!

 

În contextul evoluției actuale a epidemiei de coronavirus Covid-19, vor fi acceptați la tratamente doar pacienții care îndeplinesc cumulativ condițiile de mai jos și care vor completa Declarația pe proprie răspundere.

 1. NU au locuit / vizitat în ultimele 21 de zile zone cuprinse în Lista actualizată zilnic a regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19, conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Vezi lista actualizată AICI!
 2. NU au venit în contact direct cu persoane suferind din cauza infecției cu Coronavirus (COVID-19) la serviciu, în vecinătatea locuinței sau vizitând unități medicale ori alte genuri de locuri în ultimele 21 zile.
 3. NU au intrat în contact în ultimele 21 de zile cu fluide biologice (Ex: sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă etc.) provenite de la o persoană diagnosticată cu COVID-19 sau cu suspiciune de infecție cu COVID-19.
 4. NU au fost spitalizați în ultimele 21 de zile pentru motive pulmonare, respiratorii sau în legătură cu unul din simptomele de la pct. 5.
 5. NU au avut în ultimele 21 de zile una sau mai multe dintre următoarele simptome:
  1. Febră
  2. Dificultatea de a înghiți, dureri în gât
  3. Dificultatea de a respira (scurtarea respirației)
  4. Tuse intensă/ repetitivă