Infectia cu Covid 19 - recomandarile Societatii de Medicina Chineza

S-au spus multe referitor la infecția cu Covid19, iar fiecare ramură medicală a încercat să aducă aportul ei în acest sens, în vederea stopării sau cel puțin limitării cât mai rapide a pandemiei.

coronavirus copy

Astfel încât, și în Medicina Tradițională Chineză, există câteva măsuri care pot fi luate la cabinetul medical, dar și acasă.

În primul rând, utilizarea moxibustiei s-a dovedit utilă, iar la cabinetul de acupunctură se utilizează de asemenea, lămpile de tratament.

În Compendium of Materia Medică, Li Shizhen, medic în perioada dinastiei Ming, spunea că “Artemisia argyi (din care este constituită moxa) ...moxibustia... poate încetini fluxul energetic în meridian, poate vindeca sute de boli și restabili sănătatea celor ce au suferit de boli îndelungate.”

Această carte, menționează de asemenea că acupunctura poate trata bolile infecțioase. Studii moderne clinice și experimentale arată că acupunctura și moxibustia pot regla funcția imunitară și pot acționa în sens antiinfecțios și antiinflamator.

 

 Ai nevoie de tratament la distanță?

 

 Sună la

  0721238637

Din punctul de vedere al MTC (Medicina Tradițională Chineză), toți pot fi cu ușurință infectați, indiferent de vârstă, iar simptomele sunt similare.

Agentul viral pătrunde în organismul uman prin nas și gură, invadează întâi plămânii, apoi splina, stomacul și intestinul gros, iar leziunile sunt relativ ușoare. Un mic procent prezintă afectarea pericardului, ficatului și rinichilor și devin astfel bolnavi în stare critică. Modificările din timpul bolii sunt rapide și prezintă o patogenie și un sindrom evolutiv clare.

Din perspectiva țărilor unde s-a folosit intens acupunctura în tratamentul acestei pandemii, există trei stagii de intervenție ale acupuncturii și anume, faza de observație medicală, faza de tratament clinic și faza de convalescență, în care aplicarea tratamentului acupunctic a dat rezultate favorabile.

De asemenea, se poate asocia și s-a asociat fitoterapia chineză.

Strategiile de tratament în clinici și cabinete medicale, se desfășoară și se vor desfășura conform acestor ghiduri internaționale, dar și individualizat, conform diagnosticului clinic al fiecărui pacient în parte.

Există însă, câteva măsuri generale pe care fiecare poate să le adopte acasă. În acest fel, se va evita pe cât posibil deplasarea și infectările încrucișate și se va asigura securitatea pacienților aflați în carantină acasă sau de abia întorși din spital. Se utilizează în acest scop mediul online pentru popularizarea metodelor de tratament și educația clinică, sub directă îndrumare medicală.

De asemenea, se are în vedere efectuarea directă de către medic a tratamentelor de acupunctură bioenergetică la distanță.

Tehnicile de autotratament cuprind fie aplicarea moxibustiei de către pacient, fie masarea de către pacient a meridianelor și a punctelor de acupunctură.

Am recomandat în articolele și video-urile precedente masarea diferitelor puncte de acupunctură.

Voi oferi în continuare și recomandările Asociațiilor Internaționale de Acupunctură, astfel:

 • -        Zusanli (ST36),
 • -        Neiguan (PC6),
 • -        Qihai (CV6),
 • -        Guanyuan (CV4),
 • -        Feishu (BLl3),
 • -        Fengmen (BLl2),
 • -        Pishu (BL20 ),
 • -        Dazhui (GVl4).

Acupunctele de la nivelul spatelui pot fi masate de către o altă persoană care locuiește împreună cu persoană în cauză.

În concluzie, cabinetul Acupunctură Provital sistematizează următoarele măsuri de prevenție:

 • -        Adresarea prin intermediul platformei online a unei cereri de diagnostic și programarea unui consult folosind o platformă online stabilită de comun acord între medic și pacient
 • -        Consiliere psiho-emoțională
 • -        Consultarea hărții personale BaZi, pe baza datei și orei de naștere a pacientului
 • -        Optimizarea Feng Shui prin consultanță adresată cabinetului Acupunctură Provital
 • -        Stabilirea metodei și schemei de tratament împreună cu dr. Simina Vasiloiu
 • -        Efectuarea manevrelor indicate în articolele și video-urile precedente asupra unor puncte specificate de acupunctură, precum și asupra celor recomandate mai sus, în articolul de față
 • -        Evitarea emoțiilor negative, alimentație echilibrată
 • -        RESPECTAREA MĂSURILOR DE EVITARE A CONTAGIUNII INTERUMANE ȘI A IZOLĂRII LA DOMICILIU CÂT MAI MULT TIMP POSIBIL, utilizând ieșirile doar în scopuri bine și clar definite și absolut necesare, cum ar fi mersul la serviciu, tratament medical, aprovizionare alimentară, etc.

 

Să fiți sănătoși!

 

Vă așteptăm cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital din Cluj-Napoca!

 

 Ai nevoie de tratament la distanță?

 

 Sună la

 

  0721238637

 

NOTĂ IMPORTANTĂ!

 

În contextul evoluției actuale a epidemiei de coronavirus Covid-19, recomandăm tratamentele bioenergetice la distanță. Pentru la tratamente la cabinet vor fi acceptați doar pacienții care îndeplinesc cumulativ condițiile de mai jos și care vor completa Declarația pe proprie răspundere.

 

 1. NU au locuit / vizitat în ultimele 21 de zile zone cuprinse în Lista actualizată zilnic a regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19, conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Vezi lista actualizată AICI!
 2. NU au venit în contact direct cu persoane suferind din cauza infecției cu Coronavirus (COVID-19) la serviciu, în vecinătatea locuinței sau vizitând unități medicale ori alte genuri de locuri în ultimele 21 zile.
 3. NU au intrat în contact în ultimele 21 de zile cu fluide biologice (Ex: sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă etc.) provenite de la o persoană diagnosticată cu COVID-19 sau cu suspiciune de infecție cu COVID-19.
 4. NU au fost spitalizați în ultimele 21 de zile pentru motive pulmonare, respiratorii sau în legătură cu unul din simptomele de la pct. 5.
 5. NU au avut în ultimele 21 de zile una sau mai multe dintre următoarele simptome:
  1. Febră
  2. Dificultatea de a înghiți, dureri în gât
  3. Dificultatea de a respira (scurtarea respirației)
  4. Tuse intensă/ repetitivă