Medicina, intre mit si realitate

MEDICINA, ÎNTRE MIT ȘI REALITATE

 

Iată-ne aflați din nou în fața unui nou început de An, pentru care doresc tuturor multă sănătate și viață lungă!

Fiind vorba de noi începuturi, dorințele mele științifice se îndreaptă către năzuința de a asista la o vindecare cât mai completă a unui număr tot mai mare de pacienți.

Metodele de tratament din acest secol 21 și an 2020 se axează în proporție majoritară pe aplicarea de tratament medicamentos luat pe cale orală.

Însă Medicina Tradițională Chineză vine și ea cu mai multe mijloace de tratament printre care doresc să vă amintesc de:

-        Acupunctură

-        Moxibustie

-        Fitoterapie chineză, etc

Iată așadar, o paletă destul de largă de mijloace terapeutice utilizate cu succes de-a lungul a mai multe milenii.

În plus, avem la îndemâna metode de diagnostic extrem de valoroase care se adresează microsistemelor energetice și funcționale ale organismului, respectiv diagnosticul aspectului limbii și diagnosticul pulsului.

La aceste metode dezvoltate și perfecționate și ele de milenii, se adaugă mijloacele actuale de diagnostic și tratament, investigațiile paraclinice și imagistice de valoare.

Dacă adăugăm și paleta largă de informații de la nivelul internetului și din surse tipărite, se pune întrebarea: Ce ne menține totuși bolnavi?

Ei bine, în primul rând informațiile existente sunt totuși insuficiente și procesarea lor necesită îndârjire în a cunoaște mai multe aspecte medicale, lucru nu de multe ori accesibil, mai ales din perspectiva unui om într-o stare de sănătate precară.

Astfel încât, revine medicului în principal competența de a informa pacientul atât cât poate mai bine despre posibilitățile de diagnostic și tratament.

Reiau în acest scop, informațiile legate de profilaxia prin acupunctură. De fapt, ce este profilaxia? Aplicarea unui stil de viață adecvat nevoilor organismului fiecăruia. Cu alte cuvinte, un stil de viață sănătos pentru fiecare pacient în parte. De exemplu, cantitatea de apă consumată per zi, poate varia de la persoană la persoană. La fel și cantitatea de efort fizic recomandat zilnic, precum și tipul de efort fizic. De asemenea, nutriția are si ea particularitățile ei, în funcție de constituția fiecărei persoane.

Tot profilactic devine și a duce o viață armonioasă emoțional, aceasta însemnând pentru fiecare în parte altceva. Poate pentru unii, a avea o familie mare și fericită. Pentru alții, a avea o carieră împlinită. Și așa mai departe.

În concluzie, unicitatea fiecăruia este factorul cheie și acest lucru face Medicina Tradițională Chineză atât de valoroasă în abordarea fiecărui pacient.

În loc să ne încadrăm în șabloane, reușim să ne tratăm prin Medicina Chineză într-un mod individual fiecare afecțiune clinică, ajutați fiind de toate mijloacele oferite de către Metafizica chineză (harta natală personală, interpretată din perspectiva stării de sănătate, Ba Zi, Feng Shui, etc) și de diagnosticul clinic.

 

 

Să fiți sănătoși!

Vă aștept cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital!

Ai nevoie de tratament?

 0721238637