Triunghiul lui Buddha si tratamentul patologiilor emotionale

Triunghiul lui Budha

Traversăm împreună o perioadă presărată de nenumărate incertitudini. Pare că pământul însuși ne scapă de sub picioare. Practic, lecția dureroasă a abandonului cârmei vieții noastre în mâinile Cârmaciului divin stârnește multă confuzie, dar mai ales îngrijorare, urmată de anxietate și atacuri de panică la numeroase persoane.

De asemenea, acum mai mult decât oricând, clipa prezentă ne cheamă la ea. Nu mai există trecut, dar mai ales nu mai există viitor cert, de fapt practic timpul și-a oprit curgerea la o singură certitudine, aceea a timpului prezent.

Scopul acestui articol nu este de a detalia tulburările psihice pe care le traversăm, acest subiect va fi detaliat într-un articol viitor.

Prezentarea are ca obiectiv discutarea tratamentului tulburărilor emoționale mai sus enumerate, prin intermediul a trei puncte de acupunctură care formează o structură energetică foarte puternică, denumită triunghiul lui Buddha.

În afara acestuia, există de asemenea la nivelul capului, încă trei puncte cu o dispoziție triunghiulară spațială similară, și anume Yintang și Taiyang

Yintang este localizat aproximativ între sprâncene, pe linia mediană, iar Taiyang se află situat între unghiul extern al ochiului și linia păroasă de la nivelul tâmplelor.

Dar, revenind la triunghiul lui Buddha, acesta este localizat la nivelul încheieturii mâinii, fiind alcătuit din următoarele puncte:

-        Taiyuan (Plămân 9),

-        Neiguan (Pericard 6) și

-        Shen men (Cord 7).

Aceste trei puncte, plasate simultan, calmează mintea, induc relaxare, pătrunderea ușoară în stare alfa și elimină anxietatea.

Taiyuan este punctul sursă al meridianului plămânului, fiind astfel capabil să deblocheze întreg meridianul plămân. Asociat efectelor psihice, de eliminare a anxietății, acest punct combate flegma, ameliorează statusul astmatic, ușurând respirația și induce încălzirea mâinilor și picioarelor reci.

Având în vedere că plămânul este direct asociat emoției de tristețe, acest punct contribuie la ameliorarea stării de tristețe, a depresiei, stării de apăsare și greutate a inimii.

Nei guan deschide pieptul, protejează inima, calmează spiritul, elimina greață și vărsătura, atunci când e cazul. De asemenea, tratează insomnia, stările de melancolie și emoțiile reprimate.

Shen Men (Cord 7) sau Poarta spiritului este punctul sursă al meridianului inimii, fiind utilizat frecvent pentru tratamentul insomniilor, amneziei, durerilor cardiace, palpitatiilor induse de teamă, mâniei, epilepsiei, anxietății și îngrijorării.

Utilizarea acestor puncte se efectuează în următoarele moduri:

-        Stabilirea în urma unui consult medical la cabinetul de acupunctură sau online, a diagnosticului clinic și a încadrării tulburării emoționale și psihice

-        Acupresarea acestor puncte de către pacient, cu frecvența și în modul indicat de către medic, în general de două ori pe zi, minim 15 presiuni per fiecare punct de acupunctură al triunghiului lui Buddha

-        Înțeparea acestor puncte prin tehnica de acupunctură DOAR în cadrul cabinetului medical, de către medicul specialist, utilizând aceste puncte singure sau în asociere cu alte puncte de acupunctură, alese conform diagnosticului clinic

-        Acupunctură bioenergetica la distanță, cu aceleași rezultate terapeutice că și utilizarea directă și fizică a acului, în cazul pacienților nedeplasabili sau aflați în alte localități sau în diferite contexte sociale care impun izolarea la domiciliu, cum este cazul infecxtiei actuale cu Covid 19.

Cabinetul Acupunctură Provital vă dorește multă sănătate și vă recomandă să profitați în această perioadă de timpul vostru singuri pentru echilibrare emoțională, aceasta constituind întotdeauna fundamentul temeinic al oricărei vindecări psihice și fizice.

Să fiți sănătoși!

 

Vă așteptăm cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital din Cluj-Napoca!

 Ai nevoie de tratament la distanță?

 Sună la

  0721238637

NOTĂ IMPORTANTĂ!

În contextul evoluției actuale a epidemiei de coronavirus Covid-19, recomandăm tratamentele bioenergetice la distanță. Pentru la tratamente la cabinet vor fi acceptați doar pacienții care îndeplinesc cumulativ condițiile de mai jos și care vor completa Declarația pe proprie răspundere.

 1. NU au locuit / vizitat în ultimele 21 de zile zone cuprinse în Lista actualizată zilnic a regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19, conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Vezi lista actualizată AICI!
 2. NU au venit în contact direct cu persoane suferind din cauza infecției cu Coronavirus (COVID-19) la serviciu, în vecinătatea locuinței sau vizitând unități medicale ori alte genuri de locuri în ultimele 21 zile.
 3. NU au intrat în contact în ultimele 21 de zile cu fluide biologice (Ex: sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă etc.) provenite de la o persoană diagnosticată cu COVID-19 sau cu suspiciune de infecție cu COVID-19.
 4. NU au fost spitalizați în ultimele 21 de zile pentru motive pulmonare, respiratorii sau în legătură cu unul din simptomele de la pct. 5.
 5. NU au avut în ultimele 21 de zile una sau mai multe dintre următoarele simptome:
  1. Febră
  2. Dificultatea de a înghiți, dureri în gât
  3. Dificultatea de a respira (scurtarea respirației)
  4. Tuse intensă/ repetitivă