Acupunctura garantează vindecarea?

ACUPUNCTURA GARANTEAZA VINDECAREA?

acupunctura provital

În practica de zi cu zi, am observat câteva tipare mentale la pacienții mei, referitoare atât la sistemul de sănătate din țara noastră, cât și la tratamentul prin acupunctură.

Aș dori să expun în continuare o parte dintre ele, alături de răspunsurile pe care eu le consider corecte în acest moment.

Voi trece pe scurt în revistă nelămurirea legată de indicațiile tratamentului prin Medicină Tradițională Chineză, deoarece aceasta a fost detaliată într-un articol precedent. Așadar, orice afecțiune internă face obiectul de tratament al acupuncturii, existând însă câteva excepții: urgențele medico-chirurgicale, afecțiunile depășite oncologic, fracturile în stadiul de repunere (stadiul de recuperare ulterioară răspunde foarte bine la acupunctură), psihoze grave ce necesită izolare, epilepsie (indicație relativă).

Al doilea aspect pe care doresc să îl lămuresc este legat de durata de tratament și dacă există contraindicații de continuare a tratamentului după finalizarea celor zece ședințe inițiale de acupunctură. Ei bine, acupunctura NU are contraindicație de continuare pe termen nedeterminat. Ceea ce diferă de la un caz la altul este frecvența ședințelor, care variază în funcție de afecțiunea pentru care pacientul s-a prezentat inițial, precum și în funcție de evoluția acesteia. Am în tratament foarte mulți pacienți permanenți, aflați în stadiul de întreținere a stării de sănătate prin acupunctură.

acupunctura sarcina

Am fost des întrebată: dacă sarcina reprezintă o contraindicație? Tratamentul este indicat pe toată perioada de sarcină, indiferent dacă sarcina este sau nu afectată de patologii. Pentru orice patologie care apare în sarcină se poate tenta efectuarea tratamentului prin acupunctură. De asemenea, se poate iniția tratament încă din primul trimestru de sarcină și până la finalul sarcinii, cu scopul menținerii unei sarcini sănătoase și a unui produs de concepție sănătos. De asemenea, se practică cu succes declanșarea travaliului, întoarcerea fătului, etc.

O altă întrebare care mi se adresează este dacă acupunctura garantează vindecarea? Răspunsul este: nu, acupunctura nu poate să își asume întotdeauna acest lucru, însă tratamentul prin acupunctură garantează ameliorarea și îmbunătățirea funcțiilor organelor interne. Să nu uitam, totuși, că fiecare dintre noi ne naștem predestinați cu o anumită stare de sănătate. În plus, se întâmplă să ne neglijăm de multe ori starea de sănătate și să ne prezentăm cu întârziere într-un cabinet medical ori să ne sabotăm propriul organism prin obiceiuri de viață nesănătoase.

acupunctura provital

Acupunctura, ca parte integrantă a Medicinei Tradiționale Chineze, este din punctul meu de vedere o medicină care trebuie tratată cu seriozitate, având un potențial mare ca valoare a actului medical curativo-profilactic. De aceea, sunt adepta unui diagnostic complet și corect, îmbinând atât diagnosticul clinic clasic, cât și diagnosticul pe microsisteme. De asemenea, orice informație medicală conexă este binevenită. Însă exclud din start, în secolul 21, tratarea Medicinei Tradiționale Chineze ca pe un soi de act magic, în care folclorul se împletește cu credința fiecăruia, asezonată cu diverse informații mass media. Încurajez practicarea unui act medical de calitate care exclude ferm ideea de pseudo - terapie și face loc unui act medical în toată puterea lui, cu informații și potențial extrem de valoros. Astfel încât, pacienții trebuie să cunoască faptul că suntem supuși, ca norme legale de practicare și inspectare, rigorilor sistemului medical european. Se lucrează modern și în condiții de asepsie. Excepție pot să facă doar cabinetele neacreditate, iar adresabilitatea pacientului unui astfel de cabinet este în întregime responsabilitatea acestuia și consecința insuficientei informări medicale a pacientului.

Prezentarea de mai sus este succintă și aș dori să fie propuse și alte nelămuriri din partea celor interesați, la care voi răspunde oricând cu plăcere, atât în scris, cât și prin intermediul mass media.

Să fiți sănătoși!

Vă aștept cu drag la cabinetul de Acupunctură Provital!

Programări la telefon:

 0721238637